Middelhavssalat

På den her tid af året, har jeg altid totale cravings efter grøntsager, frugt, bælgfrugter og bær. Selvom vi ikke spiser julemad i ret mange dage hjemme hos os, får jeg hurtig nok af den tunge mad, den fede sauce og totalt mangel på grøntsager. Jeg kan godt lide julemad, men det er ikke det bedste jeg ved, og når jul og nytår er afsluttet, glæder jeg mig altid til at komme tilbage i gamle vaner og rutiner og til min normale kost. Og i perioden lige efter jul, spiser jeg som regel endnu mere grønt, end jeg gør normalt.

Denne salat smager lidt af ferie, sommer og sol ved Middelhavet 🙂 Luk øjnene og du kan næsten høre havet suse og mærke den varme brise. Næsten altså. Uanset om din fantasi er god nok til den øvelse eller ej, kan du måske genkende smagen af solmodne tomater, basilikum, olivenolie, oregano og oliven fra dine ferier sydpå. Salaten er utrolig nem og hurtig at svinge sammen og du kan selvfølgelig vælge den slags bælgfrugter du bedst kan lide. Måske er du mere til kikærter? Og du kan også vælge færdigkogte bælgfrugter, hvis du er til det. Selv plejer jeg at koge en større portion, så har jeg til lidt af hvert, i løbet af ugen.

Jeg spiste salaten som en let frokost og opskriften passede fint til 1 person. Hvis du vælger at lave salaten som tilbehør til f.eks. kylling, skal du nok reducere mængden lidt. Hvis ikke du er meget sulten, altså 😉

Middelhavssalat

Servings

1

portion
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

10

minutter

Ingredienser

  • 1 dl sorte bønner

  • 1 dl hvide bønner

  • 10 cherrytomater

  • 1 rød peberfrugt

  • 1 god håndfuld frisk basilikum

  • 1 god håndfuld frisk persille

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 lille håndfuld kalamata oliven

  • 1 lille håndfuld artiskokhjerter fra glas eller dåse

  • salt

  • ½ tsk. tørret oregano

Sådan gør du

  • Hvis du bruger bønner på dåse, hæld vandet fra og skyl dem godt i en si.
  • Skær tomaterne i halve og peberfrugten i tern og bland grøntsagerne i en skål sammen med bønnerne.
  • Hak persille og basilikum og bland krydderurterne sammen med grøntsagerne, oliven og artiskokker. Hæld olivenolie over og drys med salt og oregano og vend det hele om med en ske.
  • Nyd salaten som en let frokost eller som tilbehør til kylling eller fisk.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*