Kombinationen af citron og parmesan. Mmm…
Server risottoen som hovedret eller evt. som tilbehør til lidt grillet laks eller dampet torsk. Brug meget gerne fuldkorns-risotto-ris, hvis du kan finde det. Og stil gerne en lille skål med ekstra, revet parmesan på bordet til at drysse over.
Cremet risotto med svampe og spinat
Portioner
4
portionerForberedelse
15
minutterKlar på
30
minutterIngredienser
1 lille gult løg, finthakket
2 dl risotto ris
1-2 spsk. olivenolie til stegning
7 dl grøntsagsbouillon
200 g frisk spinat
250 g friske champignon i skiver
saften fra ½ citron
4 spsk. revet parmesanost
salt & peber
Sådan gør du
- Svits det finthakkede løg og ris i lidt olivenolie et par minutter i en gryde. Tilsæt bouillon og lad risen koge på svag varme indtil de er færdige (ca. 20-25 min). Rør i risen en gang imellem.
- Svits under tiden champignonskiverne på en varm pande indtil de har fået lidt farve. Tag dem af panden og svits derefter spinaten, indtil den ‘falder sammen’.
- Bland champignon og spinat ned i risen og tilsæt den pressede citron og revet parmesan.
- Smag af med salt og peber.