Chicken à la King version 2020

Denne opskrift på Chicken à la king er fra en gammel kogebog jeg har fra 1990. Jeg har lavet den rigtig mange gange gennem årene, men det er gået et par år, siden jeg sidst lavede den. Ingredienslisten indeholdt efter hånden mange ingredienser, som ikke længere er en del af mit køkken. Men jeg besluttede mig for at lave en ny version af opskriften – en version som passer lidt bedre ind i min antiinflammatorisk kost.

Så værsgo’ her er min version af Chicken à la king 🙂 Version 2020.

Chicken à la King version 2020

Portioner

6

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

40

minutter

Ingredienser

  • 500-600 g kyllingebryst

  • 1 liter vand

  • 1 tsk. salt (til kogevandet)

  • 5-6 peberkorn

  • 2 laurbærblad

  • 5-6 stilke persille

  • 250 g champignoner

  • 1 spsk. olivenolie

  • 1 gult løg

  • 1-2 fed hvidløg

  • 2 røde peberfrugter

  • 2 spsk. tomatpasta

  • 1 tsk. paprikapulver

  • ½ tsk. allehånde

  • 3 spsk. boghvedemel

  • 4 dl bouillon (fra den kogte kylling)

  • 1 dåse kokosmælk (evt. light)

  • salt og peber

  • evt. lidt tabasco

Sådan gør du

  • Kog kyllingen i vandet sammen med salt, peberkorn, persille og laurbærblad – ca. 20 minutter eller indtil den er gennemkogt.
  • Skær under tiden champignoner og løg i skiver og peberfrugt i strimler.
  • Svits champignonerne på en tør pande indtil vandet har fordampet. Tilsæt olivenolie, hvidløg og gul løg. Lad det stege indtil løget er gennemsigtig.
  • Tilsæt peberfrugten og lad den stege med i 5-10 minutter.
  • Fisk kyllingen op af vandet og træk kødet fra hinanden ved hjælp at 2 gafler (lige som ‘pulled pork’). Husk at gemme kogevandet!
  • Drys boghvedemel, allehånde og paprikapulver over de stegte grøntsager. Tilsæt tomatpasta og rør godt rundt. Tilsæt derefter vandet fra kyllingen lidt efter lidt og til sidst kokosmælken.
  • Læg kyllingestrimlerne i gryden, lad det hele blive varmet igennem og smag af med salt, peber og evt. lidt tabasco. Server med fuldkornsris.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*