Jeg er fan af salater der mætter, og denne bulgursalat er én af den slags. Bulgur kan være et godt alternativ til f.eks. pasta, da de indeholder mere af både fibre, vitaminer og mineraler. Vælg allerhelst en fuldkornsbulgur, for at få ekstra kostfibre og færre kalorier.
Bulgursalat
Antal portioner
4
Antal portionerForberedelse
10
minutterKlar på
20
minutterIngredienser
2 dl bulgur
2 forårsløg
½ agurk
3 tomater
½ dl persille
- Til dressingen
1 fed hvidløg
1 spsk. hakket mynte
1 spsk. presset citron
1 spsk. olivenolie
salt & peber
Sådan gør du
- Kog bulgur ifølge instruktionerne på pakken. Hæld vandet fra
- Skær forårsløg i tynde skiver og agurk og tomat i små tern
- Bland ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over den varme bulgur
- Tilsæt de snittede grøntsager og persille og bland det hele sammen
- Smag af med salt & peber
Notes
- Bulgursalat smager godt som eneste tilbehør til kød, fisk eller kylling. Smid et par kyllingebryst eller et par laksefileter i ovnen samtidig med at bulguren koger, så har du en hurtig middag. Hvis ikke du spiser kød, passer den også fint til en plantebaseret bøf.
- Lav dobbelt portion, så har du også til madpakken eller en ekstra middag.