Det her blev et hit her hjemme. Bradepandemad – det er bestemt ikke sidste gang, vi laver det! For den der stod i køkkenet (mig) var det nemt at lave, og for dem der spiste det, var der mulighed for at skabe en tallerken helt efter egen smag. Dem der ikke kunne lide jordskokker (Nicolai) kunne gå udenom dem, og dem der eeeelsker jordskokker (mig) kunne tage lidt ekstra af lige dem.
Når jeg lavede denne middag, fyldte jeg to bradepander med grøntsager. Den ene spiste vi samme aften, og den anden gemte vi til dagen efter. Ingen brokkede sig over, at vi skulle spise dette to dage i træk! Bradepanden er meget dekorativ at stille på bordet, det rene farvefyrværkeri. I opskriften har jeg skrevet sådan cirka, hvad jeg selv brugte til min bradepandemad, men du kan selvfølgelig bruge, hvad du har af grøntsager. Spidskål eller pastinakker, broccoli eller persillerod, rødbeder eller knoldselleri… kun fantasien (og dit køleskab) sætter grænser. Men jeg vil ikke råde dig til at gå på kompromis med fetaosten og pestoen, for det var lige prikken over i!
Bradpandemiddag
3-4
Portioner20
minutter1
timeIngredienser
4 kartofler
2 søde kartofler
200 g jordskokker
200-300 g frisk rødkål
2-3 gulerødder
1 porre
1 håndfuld rosenkål
1 dåse kikærter
1 citron
250 g Cherrytomater
2-3 spsk. olivenolie
2 tsk. timian
Salt & peber
75 g fetaost
1 dl oliven
- Pesto med grønne ærter
150 g grønne ærter
2-3 spsk. olivenolie
Revet skal fra en øko citron + 2 spsk. saft
Salt & peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Gør grøntsagerne i stand og skær dem i lidt større stykker. Fordel dem på en bradepande sammen med de skyllede kikærter.
- Hæld olivenolie over og krydr med salt, peber og timian. Bag grøntsagerne i ovnen i ca. 30-45 minutter, eller indtil de er møre og har fået lidt farve.
- Blend under tiden ingredienserne til pestoen sammen.
- Tag bradepanden ud af ovnen, når grøntsagerne er færdige, og fordel fetaost, oliven og pesto mellem/over grøntsagerne. Server med det samme. (De grillede citroner kan presses over grøntsagerne).