Denne blomkålssuppe med ingefær blev hurtigt en favorit her hjemme. Opskriften fandt jeg på en mexicansk madblog og jeg har lavet lidt om i fremgangsmåden, samt tilføjet lidt flere grønstager. Vi skal jo gerne op på mindst 600 (gerne 1 kg) grønt om dagen, og at tilføje ekstra grøntsager i suppen, er en nem måde at gøre det på.
Suppen er sprængfyldt med antiinflammatoriske krydderier som ingefær og gurkemeje – og store mængder af det. Derudover er den virkelig hurtig at lave, og hvis der er nogen i familien der ikke kan undvære kød, er det nemt at servere en lille skål med stegt eller kogt kylling ved siden af. Selv kan jeg bedst lide den som den er. Den er cremet og fuld af smag og lige nu hvor der er sæson for blomkål, smager den ekstra godt.
Blomkålssuppe med ingefær
4
portioner10
minutter20
minutterIngredienser
1 stort blomkålshoved
2 spsk. olivenolie
1 stort løg
1 stor håndfuld cherrytomater
200 g frisk spinat
2 dåser kokosmælk
1 frisk chili
½ liter grøntsagsbouillon
2 spsk. revet, frisk ingefær
4 tsk. spidskommen
2 spsk. koriander
2 tsk. gurkemeje
1-2 tsk. salt
evt. frisk koriander
Sådan gør du
- Start med at svitse det hakkede løg og hakket chili sammen med alle krydderierne i olivenolien på middelstærk varme. Hold øje med, det ikke brænder på.
- Del blomkålen i små buketter og læg dem i gryden sammen med kokosmælk, grøntsagsbouillon, spinat og halverede cherrytomater.
- Lad suppen koge i 5-10 minutter eller indtil blomkålen er ‘al dente’.
- Smag af med salt og peber og drys evt. lidt frisk koriander over suppen før du serverer den.
Den blomkålsuppe ser herlig godt ud skal prøve s
Hej Gurli, undskyld jeg så din kommentar først nu. Suppen er virkelig herlig, og jeg kan godt anbefale dig at prøve den! Er spændt på at høre, hvad du synes!
Mums! Har lige lavet denne suppe, må sige det er den bedste blomkålssuppe jeg har fået til dato. Den er virkelig lækker. Tak!
Sikke en skøn kommentar! Nu ved jeg ikke hvor mange blomkålssupper du har prøvet til dato 😉 men jeg suger alligevel din ros til mig ❤️ Tak til dig!
Vil gerne lave suppen til gæster og derfor gøre den klar i god tid. Tænker at jeg skal vente med at komme spinat, blomkål og tomter i til jeg varmer suppen op før servering?
Kære Birthe, jeg er ked at jeg ser dit spørgsmål først nu og jeg håber ikke, du allerede har haft gæster. Jeg ville gøre som du foreslår og tilsætte grøntsagerne lige før servering. Specielt spinaten er friskere at se på, hvis ikke den har ligget i suppen et døgn 😉