Vidste du det om rabarber?

rabarber

Der er lige nu sæson for rabarber, og disse lækre – men lidt sure – grøntsager, passer fint ind i det antiinflammatoriske køkken. Og ja, botanisk set, er de faktisk en grøntsag. Udfordringen med rabarber er, at de er sure og derfor trænger til noget sødt. Men det søde behøver jo nødvendigvis ikke være raffineret sukker. Her på siden finder du opskrifter på både rabarbergrød, rabarber med lun crumble og nicecream med rabarber. De er ikke sødet med sukker, men med dadler og/eller banan.

Rabarberen stammer fra Kina og i gamle dage blev den brugt som lægemiddel mod forstoppelse. Med sine 4 gram fibre per 100 g kvalificerer den sig også som en fiberrig grøntsag og det er en af de sunde gevinster ved at spise rabarber. Men udover at de er rige på fibre er de også rige på f.eks. Vitamin A og vitamin C. Rabarberbladene er dog meget giftige og må ikke bruges i forbindelse med madlavningen.

Og vidste du, at man ikke skærer rabarberen af, når man høster den, men at man skal hive den op? På den måde får planten nemlig mulighed for at forny sig. Det lærte jeg i sidste uge, da jeg delte et billede på Instagram hvor jeg skar mine rabarber af. Jeg fik et hav af beskeder fra venlige kvinder, som kunne fortælle mig at rabarber ikke skal skæres af, men hives op. Sociale medier, når de er som bedst… ❤️

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*