I sommerferien tog Henrik alle drengene med på fisketur. De bookede en heldagstur på en rigtig fiskekutter og sejlede ud på Vesterhavet en tidlig morgen, hvor de så solen stå op. De var heldige med vejret og de var heldige med fangsten – eller så er de bare gode, til det der med at fange fisk.
De kom stolte og glade hjem med en stor kasse fisk, som mamma fik lov at rense. Nicolai kom hjem med dagens største fangst, en torsk på næsten 5 kilo. At fylde fryseren med helt frisk fisk, er virkelig luksus! Vi har spist meget af det, men heldigvis er der stadig til et par måltider.
Opskriften her er inspireret fra mit barndomshjem. Som helt lille lavede min far og mor ‘Festgädda från skärgården’ og det var nok den eneste fiskeret, jeg rigtig godt kunne lide (udover fiskepinde). Jeg har skiftet gedden ud mod torsk, piskefløden er blevet erstattet med sojafløde, og rodfrugter og krydderurter er også blevet justeret lidt. I den originale opskrift skal der være gulerødder og estragon (hvor jeg har brugt søde kartofler og citrontimian). Det smager også rigtig godt, jeg fik bare lyst at prøve noget nyt.
Torsk med søde kartofler
4
portioner25
minutter45
minutterIngredienser
400 g torsk (frisk eller frossen)
500 g søde kartofler
1 stort, gult løg
lidt olivenolie til stegning
2½ dl sojafløde
Citrontimian, salt og peber
Sådan gør du
- Tø fisken op, hvis den er frossen. Tænd ovnen på 200 grader.
- Hak løg og skær de søde kartofler i tern. Steg det i lidt olivenolie indtil de bliver bløde, uden at de får farve.
- Læg grøntsagerne i et smurt fad og læg fisken over. Drys med salt, peber og citrontimian. Hæld fløden over.
- Stil fadet i ovnen i ca. 20 minutter. Server med ris.
Pingback: Torsk med grøntsager - Malins Mad - sund og nem opskrift