Fisk er et godt alternativ til kød. Vi skal meget gerne have fed fisk som laks, makrel og sild for at få Omega-3, men torsk, rødspætte og sej er også gode kilder til lette proteiner.
Jeg købte en ordenlig ‘buket’ dild i sidste uge og den fik jeg lyst at prøve af med noget fisk i kombination med citron. Opskriften blev godkendt på hjemmefronten, og kan derfor få lov at komme på bloggen.
Opskrifter på fisk er ikke det jeg har mest af på hjemmesiden, men planen er at jeg stille og rolig vil bygge ‘opskrifts-banken’ op – også med mange flere opskrifter på fisk.
Lige denne opskrift er virkelig både nem og hurtig at lave! Hvis ikke du finder frisk dild, kan du selvfølgelig lige så godt bruge frossen!
Torsk med dild og citron
4
portioner10
minutter25
minutterIngredienser
500 g torsk
1 dl kokosmælk light
1 lille, gult løg
1 spsk. olivenolie til stegning
1-2 spsk. saft fra citron
½-1 dl hakket dild
maizena saucejævner
2 dl frosne ærter
salt og peber
Sådan gør du
- Tø fisken op, hvis den er frossen.
- Hak det gule løg fint og steg det i olivenolien indtil det er gennemsigtig.
- Tilsæt kokosmælk, presset citron og hakket dild. Lad saucen koge op og jævn den evt. med lidt maizena. Smag af med salt og peber.
- Læg fisken ovenpå saucen og dæk gryden med låg. Lad fisken simre på svag varme i saucen i ca. 10-15 minutter indtil den er gennemkogt.
- Hæld de grønne ærter over og lad hele retten blive varm. Servér med kogte kartofler eller fuldkornsris.
Notes
- Kogte kartofler er noget man skal spare lidt på i AI kost, grundet det høje indhold af stivelse. Et par kogte kartofler en gang imellem vælter dog ikke lasset. Kartofler er også en god kilde til C-vitamin, så nyd den med god samvittighed en gang imellem.