Denne opskrift på dadelkugler har jeg fundet i bogen ‘Vegansk julemad’, skrevet af Thomas Erex. Thomas har givet mig lov at dele opskriften med jer, og I kan glæde jer; kuglerne er lækre. Og sunde. Og nemme at lave.
Man kan variere dem gennem at evt. tilføje et par dråber smagsesses. Selv lavede jeg basisudgaven, men rullede dem i mange forskellige slags pynt. Mest for at jeg syntes, det så smukt ud, men vi fandt allesammen hver vores favorit. Næste gang tror jeg, at jeg vil tilføje lidt kanel. Og måske lidt revet skal af appelsin. Ikke fordi jeg synes, det mangler noget, men fordi jeg elsker kombinationen af kanel og appelsin.
Sundere dadelkugler
15
kugler20
minutter1
timeIngredienser
200 g dadler
1 dl vand
100 g mandelmel
20 g kakaopulver
20 g kokosmel (reklamelink)
1 knsp. salt
Hampefrø, sesamfrø, græskarkerner eller solsikkekerner til pynt.
Sådan gør du
- Blend dadlerne med vandet til en ensartet masse.
- Bland massen med mandelmel, kakaopulver, kokosmel og salt.
- Sæt massen i køleskabet en halvtimes tid, hvis den er for klistret at arbejde med.
- Rul kuglerne i den størrelse du ønsker, og rul dem i valgfrit pynt.
- Opbevar kuglerne på køl.
Pingback: Vegansk julemad - plantebaserede opskrifter til jul og julefrokost ︱ Malins Mad ︱Boganmeldelse