Salte mandler er supernemme at lave og smager fantastisk som tilbehør til et glas vin fredag aften eller som tilbehør til spanske tapas. Sammen med en skål oliven har du et både bedre og sundere alternativ til chips og anden traditionel hyggespisning. De tager vitterlig ingen tid og lave og de er meget billigere end de salte mandler man kan købe i supermarkedet. Derudover slipper du for den solsikkeolie som ofte tilsættes i de mandler man køber.
Du skal dog være opmærksom på at mandlerne danner akrylamid ved opvarmningen og derfor ikke skal spises i ubegrænsede mængder. Spis dem som det, de egner sig bedst til: en lille snack til festlige lejligheder og nyd derudover dine nødder og mandler ‘au naturel’.
Hvis du lige som jeg er vild med mandler OG lakrids, kan du måske også godt lide disse lakridsmandler…
Og hvis du ønsker at vide mere om hvad akrylamid er og hvordan vi reducerer mængden i vores kost, kan du læse meget mere om det på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Salte mandler
5
minutter30
minutterIngredienser
100 g mandler
2 spsk. salt
1 dl kogende vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Kog vandet op sammen med saltet og hæld det over mandlerne i en skål. Lad dem trække i ca. 20 minutter.
- Si vandet fra og læg mandlerne på en bageplade med bagepapir.
- Rist mandlerne i ovnen ca. 20 minutter. Lad dem køle af, før du spiser dem (de er seje, da de kommer ud af ovnen).