Mit første møde med tofu var på et street kitchen i Berlin for nogle år siden, og det var virkelig ingen succes. Jeg syntes det var noget af det mest gummiagtige og smagsløse jeg nogensinde havde fået i min mund. Jeg besluttede mig for at det var både første og sidste gang. Men så gik et par år, og min interesse for plantebaseret kost blev større. Så stor, at jeg faktisk besluttede at give tofuen endnu en chance.
Jeg må ærlig indrømme, jeg stadig ikke er megafan af tofu, men jeg er begyndt at synes, det kan smage godt. Med den rigtige marinade, kan det faktisk blive rigtig lækkert. Det med konsistensen kan afhjælpes gennem at skære tofuen i små stykker. Så hvis du lige som jeg er nybegynder i tofu, kan dette være en opskrift for dig. Skær tofuen i helt tynde stave (og drop grilpinden) hvis du døjer lidt med konsistensen 🙂
Jeg lavede et par ekstra spyd med kylling, som jeg marinerede i samme sauce, til dem, der ikke havde lyst til tofu. Jeg er ikke tilhænger af at man skal stå og lave flere forskellige måltider for at indfrie alles ønsker, men at skære et kyllingebryst i strimler, tager ikke mange ekstra sekunder. Og hvem ved, måske kan man lokke alle til at lige smage lidt af tofuen…
Peanutmarineret tofu
4
servings20
minutter20
minutterIngredienser
450 tofu
½ dl sojasauce
1 spsk. honning
2 spsk. peanutbutter
1 tsk. chilisauce
sesamfrø
Sådan gør du
- Start med at presse væden fra tofuen – det gør du nemt gennem at lægge tofuen mellem to skærbræt og trykke let. Skær tofuen i 6 eller 8 stave og stik evt. en grillpinde igennem.
- Bland ingredienserne til marinaden sammen og fordel den over tofuen.
- Vend tofuen i sesamfrø og steg den – enten på grillen, eller i en stegepande i lidt kokosolie – et minutter på hver side.
- Servér med f.eks. fritter af søde kartofler og en stor blandet salat. De smager også godt sammen med denne salat med grillet grønt.
De spyd ser virkelig lækre ud! Jeg tror faktisk aldrig jeg har smagt ren tofu (tilgengæld er jeg ret pjattet med tofu is), jeg har altid syntes at det så lidt specielt ud i en glas fyldt med vand. Men jeg skal da så meget prøve det 😀
Jeg kan godt følge dig, havde på samme måde i lang tid med det tofu i vand 😉 Tofu is har jeg til gengæld aldrig hørt om! Det må jeg google – lyder meget spændende (og sundt).