En dag for ikke så mange dage siden, sad vi og talte om kager omkring middagsbordet. Vi er ikke de store kagespisere i vores familie og der er ikke ret mange kager, bageren kan friste os med. Vi blev dog enige om at kanelsnegle (allerhelst svenske kanelbullar) er noget af det bedste. Italienske biscotti og hjemmelavede sunde kager, kunne vi også blive enige om 😉 Og så kom vi til at tale om kokostoppe – dem ku’ vi også lide…
Jeg fandt min gamle kogebog fra 1993 frem for at finde den originale opskrift. Sukker, kokos, smør og æg. Jeg indså, at hvis jeg skiftede halvdelen af ingredienserne ud, ville opskriften komme til at passe ind i den måde vi spiser på i dag. Det måtte bære eller briste. Det bar!
Kokostoppe med mørk chokolade
24
styk20
minutter1
timeIngredienser
40 g kokosolie
90 g dadler uden sten
200 g kokosmel
2 æg
Evt. 50 g mørk chokolad
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Smelt kokosolien og blend den sammen med dadlerne.
- Bland kokosolien og dadlerne sammen med kokos og æg. Lad dejen stå og trække i 5-10 minutter
- Læg 24 små toppe af kokosdejen på et bagepapir på en bageplade og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter.
- Lad dem køle af før du dypper dem i smeltet chokolade.