Indisk tofu

Tofu for nybegyndere. Eller for øvede. Denne gryderet med blandt andet mango, ingefær og kokosmælk er fuld af smag og smukke farver. Hvis ikke du er til tofu, kan den skiftes ud mod for eksempel kikærter eller kylling.

Indisk tofu

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

10

minutter
Klar på

20

minutter

Ingredienser

  • 1 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 spsk. tørret gurkemeje

  • 1 spsk. sambal oelek

  • 2 spsk. kokosolie

  • 1 dåse hakkede tomater

  • 1 dåse kokosmælk

  • 2 cm ingefær

  • ½ dl tomatkoncentrat

  • 1 dl cashewnødder

  • 200 g cherrytomater

  • 100 g frisk spinat⠀

  • 1  mango

  • 275 g tofu

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og svits det sammen med gurkemeje og sambal oelek i kokosolien
  • Hæld det stegte løg i en blender sammen med de hakkede tomater, kokosmælken, finthakket ingefær, tomatkoncentrat og cashewnødder og giv det en hurtig tur
  • Hæld saucen tilbage i gryden og tilsæt tofu i små tern, ternet mango samt spinat og halverede cherrytomater
  • Lad det hele blive varmt og smag af med salt og peber og evt. lidt mere sambal oelek (hvis du kan lide, maden er lidt hot).

Notes

  • Server med quinoa, durra, fuldkornsris, fuldkornspasta, eller som på billedet med en kikærtepasta (pasta lavet af kikærter).

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*