Definitionen af sommer er for mange af os grillmad og mad over bål. Her hjemme griller vi året rundt, og vores Weber bliver brugt næsten lige så flittig som vores ovn. I sommer har vi også kørt fra matriklen et par aftener og lavet vores aftensmad over bål – det er simpelthen sådant en skønt lille break i hverdagen. Vi har lavet noget kartoffelsalat og kyllingespyd hjemmefra og forberedt en skål med dej til snobrød. Det tager lidt længere tid at få gang i bålet end at tænde for grillen, men hyggefaktoren er også gange 10.
Disse grillede tigerrejer på spyd er et let og lækkert alternativ til de traditionelle pølser og bøffer. De er supernemme at lave og her hjemme er det Henrik der står for grillmaden, og dermed er mit arbejde med middagen reduceret til det minimale 😉 Rejerne kan alternativt grilles i ovnen eller steges på en stegepande – det bliver også rigtig lækkert.
I aften står der også tigerrejer på menuen – noget med fuldkornspasta, cherrytomater og frisk koriander, vil jeg tro. Og hvad vi ellers har i køleskab og skab. Mon der kommer en lækker opskrift ud af det? To be continued…
Grillede tigerrejer
2
Portioner10
minutter30
minutterIngredienser
300 g rå tigerrejer
- Marinade
1 spsk. olivenolie
saft og skal fra ½ økologisk lime
1 lille fed presset hvidløg
½ tsk. sambal oelek (eller andet form for chili)
Sådan gør du
- Pil rejerne og og fjern den sorte tarmstreng (hvis ikke den allerede er fjernet)
- Bland ingredienserne til marinaden sammen og læg rejerne heri. Lad dem trække i marinaden i mindst 15 minutter, men gerne længere.
- Sæt rejerne på grillspyd og giv dem et par minutter på hver side.
- Pynt evt. med lidt bredbladet persille eller frisk koriander og server med en stor, blandet salat.