Glutenfrie pandekager

Jeg har besluttet at prøve en måned helt uden gluten. Selvom min mave og min IBS er blevet meget bedre siden jeg begyndte at spise antiinflammatorisk, er maven ikke heeelt tiptop. Endnu. Jeg har besluttet at jeg vil se om ikke jeg kan komme helt til bunds i min maveproblematik, og som et led i denne rejse, vil jeg helt udelukke gluten fra min kost i en periode.

Der er sikkert mange der tænker, hvorfor har du ikke prøvet det før nu?! Gluten er jo virkelig noget af det som er helt på ‘moden’ at udelukke fra sin kost i disse tider. Jeg forsøger at spise så varieret som muligt og har umiddelbart ikke lyst at helt udelukke gluten fra min kost. Eftersom jeg normalt spiser virkelig lidt gluten, har det føltes som et long shot at helt droppe det. Jeg spiser næsten aldrig lyst brød eller lys pasta men fuldkornspasta og fuldkornsrugbrød, indgår en sjældent gang i min kost. Dog ikke på daglig basis så min tanke har været, at mængderne er så små og ikke burde kunne lave alt for meget ballade. Men nu skal jeg jo afprøve det som afprøves kan, derfor går jeg nu all in på en glutenfri måned.

Og på grund af dette, er jeg begyndt at eksperimentere med glutenfrie opskrifter i lange baner. En af de første glutenfrie opskrifter som kommer på hjemmesiden i denne forbindelse, er disse pandekager bagt med boghvede. Boghvede har (reklamelink), på trods af navnet, ikke noget med hvede at gøre. Boghvede er ikke en kornart men hører til pileurtfamilien og er naturligt fri fra gluten.

Jeg serverede pandekagerne med lidt ‘blåbær-skyr’. Jeg kogte 1 dl blåbær sammen med et par teskeer honning og lad det køle helt af, før jeg blandede det sammen med ½ dl skyr. Næste gang tror jeg nok at jeg vil prøve at servere det med hjemmelavet nutella.

Glutenfrie pandekager

Antal

6

pandekager
Forberedelse

20

minutter
Færdige på

20

minutter

Ingredienser

  • 1½ dl boghvedemel (reklamelink)

  • 1 knivspids salt

  • 3 dl havremælk

  • 2 æg

  • 1 knivspids vaniljepulver (reklamelink)

  • Lidt kokosfedt til stegning

Sådan gør du

  • Bland melet sammen med 1 dl af havremælken og pisk det sammen indtil eventuelle klumper er væk.
  • Tilsæt resten af mælken, saltet, æg og vaniljepulver og rør det hele sammen.
  • Smelt lidt kokosfedt i en middelvarm pande og varm panden godt igennem. Kom lidt dej på og vend panden rundt så pandekagen fordeles jævnt i panden. Vend pandekagen, når dejen har stivnet og steg den også på den anden side.
  • Server dem med det samme.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*