Velsmurt hjerne

Forfatter: Martin Kreutzer & Simon Weisdorf
Bogens undertitel er ‘Spis dig fri for stress og få ny energi og glæde’.

(Indlægget er skrevet i samarbejde med Politikens forlag, som sponsorerer de to bøger til konkurrencen.)

En bog om hjernestyrkende mad

Hvordan kan man ved kostens hjælp finde mere energi? Hvilke fødevarer kan hjælpe dig at genfinde balancen, hvis du begynder at føle tegn på stress? Kan man overhoved spise sig fri fra stress?

Hvis du en gang har fået diagnosen stress, kan du ikke spise dig fra den. Men gennem at tage dig selv, dine symptomer og din kost alvorlig i god tid, kan du ved kostens hjælp styrke din krop til at bedre stå imod en travl hverdag.

Bogen er skrevet af den professionelle kost- og livsstils-vejleder Martin Kreutzer. Han anses for at være en af specialisterne i Danmark indenfor Antiinflammatorisk kost og har tidligere skrevet bøger omkring emnet, blandt andet ‘Den store antiinflammatoriske kostguide‘ og ‘Velsmurt‘ (reklamelinks). Martin står for teoridelen i bogen og Simon Weisdorf kompletterer med de skønneste opskrifter – selvfølgelig baseret på bogens teori.

Bogen ‘Velsmurt hjerne – Spis dig fri for stress og få ny energi og glæde’ er en bog om antiinflammatorisk kost. Hvis du i forvejen kender til antiinflammatorisk kost, kommer det nok ikke bag på dig, at Martin anbefaler at vi skal skrue op for Omega-3, MUFA, blå bær og ingefær. Bogen har derudover fokus på specifikke fødevarer som er med til styrke hjernen, fødevarer som er rige på f.eks. magnesium, B-vitamin og K-vitamin.

Men ikke kun kosten er vigtig i kampen mod stress. Søvn, motion og naturens helende kræfter er også afgørende og har derfor også deres egne kapitler i bogen. I kapitlet om søvn får du blandt andet opskriften på en god nats søvn og i kapitlet om motion, får du at vide hvordan motion kan virke både som energikilde og stressdæmper.

68 skønne opskrifter

Udover spændende teori indholder bogen også 68 smukke, lækre – og selvfølgelig – antiinflammatoriske og hjernestyrkende opskrifter. Du finder opskrifter på både morgenmad, frokost, madpakker, mellemmåltider, aftensmad, desserter & snacks.

Det er dygtige Simon Weisdorf (som også medvirker i bogen Velsmurt) der står for opskrifterne og samtlige opskrifter kan, hvis man ønsker, nemt tilpasses en low FODMAP-diæt. Billederne i bogen er virkelig smukke og indbydende og hvis der var noget der troede at det var kedeligt at spise sundt, får de i bogen bevist modsatsen.

Billederne nedenunder er en lille smagsprøv på hvad du finder i bogen, men som sagt, bogen byder på i alt 68 skønne opskrifter.

velsmurt hjerne
6 lækre opskrifter fra bogen Velsmurt hjerne. Foto: Andreas Mikkel Hansen

Give away

Lige nu har du mulighed for at vinde dit eget eksemplar af bogen. Hvis du klikker ind på min Facebook eller/og på min Instagram, kan du frem til torsdag d. 28. maj 2020 være med i konkurrencen om de to bøger. Du er mere end velkommen til at deltage i konkurrencen begge steder for at fordoble dine chancer.

Hvis ikke du bliver en af de heldige vindere, kan bogen selvfølgelig også købes (reklamelink).

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*