Du kender dem godt, de syltede rødløg. De er lige ‘prikken over i’ både i burgeren, i wrappen, på smørrebrødet, i salaten og i bowlen. De er sure og søde, sprøde og smukke. Og så er de super nemme at lave selv.
Jeg har lavet mine syltede løg med birkesukker i stedet for almindelig sukker, som man normalt bruger. Jeg bruger næsten aldrig almindeligt sukker i mit køkken, men forsøger at skifte det ud mod f.eks. dadler, når det kan lade sig gøre. Da jeg umiddelbart ikke helt kunne gennemskue hvordan jeg skulle erstatte sukkeret med dadler i denne opskrift, forsøgte jeg i stedet med birkesukker. Og det fungerede meget fint!
Derfor skifter jeg det raffinerede sukker ud mod birkesukker
Birkesukker* eller xylitol er en sukkeralkohol, der findes naturligt i fibrene i mange frugter og grøntsager og ligner “almindeligt” sukker i både smag og konsistens. Birkesukker har et lavt GI og påvirker ikke blodsukkeret som “normalt” sukker. Det indeholder 40 % færre kalorier (240 kalorier pr. 100 gram, mens almindeligt hvidt raffineret sukker indeholder 400 kalorier pr. 100 gram) og da det nedbrydes og absorberes meget langsomt af kroppen, udskilles der kun meget lidt insulin.
Det kan bruges som erstatning til almindeligt sukker i de fleste opskrifter, dog ikke til opskrifter hvor man bruger gær, har jeg læst… Det er lidt sødere end almindeligt sukker og 1 dl almindeligt sukker kan erstattes med ca. 0,75 dl birkesukker. En af bivirkningerne med sukkeralkoholer er at de kan give maveproblemer, som luft i maven og oppustethed og i nogle tilfælde også diare, hvis man bruger for meget af det. Men jeg tænker ikke at sådan en portion syltede rødløg når at lave så meget ballade – det er jo meget små mængder sukker man indtager.
Hvis du godt kan lide løg, kan du måske også lide disse bagte hvidløg?
(*Indlægget indeholder reklamelinks i form af ‘affilate links’. Det betyder, at du som kunde betaler det samme for produktet ved evt. køb, men jeg får en lille procentandel af salget. Dette er en måde for at mig at finansiere min blog og nyhedsbrevet.)
Syltede rødløg
10
minutter2
timerIngredienser
2 store rødløg
3 dl vand
1½ dl æblecidereddike
0, 75 dl birkesukker*
Sådan gør du
- Skær løgene i tynde ringe og læg dem i et rent glas.
- Kog vand, eddike og sukker op i en gryde. Hæld den varme eddikeblanding over løgene og luk glasset. Lad dem stå og trække i mindst et par timer, før du spiser dem – gerne længere.
- Opbevar glasset i køleskabet.