I dag byder jeg på en vegansk chokolademousse, som er både nem og hurtig at lave. Det er lidt en anden måde at lave chokolademousse på, end den traditionelle, og fløde og sukker er erstattet af kokosmælk, avocado, banan og dadler. Og det fungerer fint.
Denne opskrift er som udgangspunkt måske lidt mindre sød, end den chokolademousse du kender, og hvis ikke du har lyst at gå på kompromis med sødmen, kan du tilsætte et par ekstra dadler eller evt. lidt honning. Men som med alt andet, er det med sødme et spørgsmål om vane, og det kan være en god idé at forsøge at vænne sig til kager og desserter, der er lidt mindre søde end ‘normalt’.
Vegansk Chokolademousse
2
Portioner10
minutter2
timerIngredienser
1 avocado
1 banan
3 spsk. kakaopulver
2 spsk. kokosmælk
1/4 tsk. vaniljepulver
6 dadler (uden sten)
en knivspids salt
Sådan gør du
- Læg alle ingredienser i en lille blender og tryk start.
- Læg moussen i portionsskåle og stil dem i køleskabet i et par timer, før du serverer den.
- Pynt med lidt bær, hakket chokolade eller hvad du kan lide.