Thaifrikadeller i rød karry

Noget af det vi er helt enige om hjemme hos os, er thaimad. Vi elsker det allesammen. Så disse thaifrikadeller blev ikke helt uventet et hit, og helt sikkert en opskrift jeg vil lave igen på et tidspunkt.

Mange af de færdige karrypasta’er der findes i butikkerne, indeholder desværre ofte solsikkeolie og nogen gange også sukker. Hvis det i indholdsfortegnelsen står vegetabilsk olie, kan du desværre også regne med at det er en af de usunde olier de har brugt. Solsikkeolie er en af de olier man bruger rigtig meget i fødevareindustrien fordi den er billig, og derfor også en af de olier vi som regel får for meget af.

Så hvis du køber karrypasta, kig på indholdsfortegnelsen eller prøv at lave din egen karrypasta. Jeg har planlagt at dele en opskrift på hjemmelavet karrypasta her på siden lige om lidt, men indtil da, kan du finde flere opskrifter på Google.

Jeg har tidligere delt opskriften på Thaifrikadeller med kokos – hvis du ligesom os, ikke kan få nok af thai!

Thaifrikadeller i rød karry

Portioner

4

portioner
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket kylling

  • 1 æg

  • 1 spsk. rød karrypasta

  • 1½ spsk. frisk revet ingefær

  • 1 dl finvalsede havregryn

  • 1 fed hvidløg

  • ½ tsk. salt

  • lidt kokosolie til stegning

  • Til Saucen
  • 1½ spsk. rød karrypasta

  • ½ spsk. kokosolie

  • 1 dåse kokosmælk

  • 2 limeblad

  • 1 tsk. honning

  • 1 spsk. presset lime

  • 2 dl vand

  • 1 grøntsags-bouillon tern

  • 150 g frisk spinat

  • evt. lidt chili eller sambal oelek

Sådan gør du

  • Frikadellerne
  • Bland ingredienserne til frikadellerne sammen, rul dem ved hjælp af en ske til 25 små frikadeller og steg dem i en stegepande i lidt kokosolie indtil de får lidt farve.
  • Saucen
  • Steg den røde karry et par minutter i kokosolien. Tilsæt kokosmælken, limeblad, honning, presset lime, vand og bouillontern. Lad saucen simre et par minutter.
  • Skyl og tør spinaten og hæl den ned i saucen. Lad saucen simre yderligere et par minutter, indtil spinaten ‘falder sammen’.
  • Læg frikadellerne i saucen og varm det hele op. Smag af med salt og evt. lidt ekstra chili eller sambal oelek, hvis du kan lide stærk mad. Server med f.eks. fuldkornsris og gerne en blandet salat.

6 Kommentarer

  1. Meget lækkert . Jeg lavede en større portion så jeg havde til fryseren – og lavede kyllingedellerne i ovnen. Hurtigere og ligeså lækkert synes jeg

    • Hej Mette, tak for din kommentar – hvor er det dejligt at høre, du blev glad for opskriften. Det var en god idé at lave kyllingedellerne i ovnen, og jeg er ikke i tvivl om, at det smager lige så godt! 🙂

  2. Hej
    Kan man godt lave dobbelt portion og så varme der dagen efter? Jeg tænker at der er spinat i, må det genvarmes?
    Vh Tina

    • Hej Tina, du kan sagtens lave dobbelt portion af thaifrikadellerne. Det med at spinat ikke må genvarmes, er en gammel skrøne. På Fødevarestyrelsens hjemmeside står: ‘Du kan godt gemme rester af mad med spinat, genopvarme den senere og spise den. Hvis retten efter tilberedning køles hurtigt ned, og du gennemvarmer retten til mindst 75°C, før den serveres igen, kan du godt genopvarme retter med spinat og andre grøntsager’.

  3. Christina Knold Freudenberger

    Shiiiiiit det smagte godt! 👌😉

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*