Skvalderkål chips

If you can’t beat it – eat it! 🙂

Naturen er lige nu fuld af ‘grøntsager’ og meget af det vi normalt betegner som ukrudt, kan rent faktisk tilføre os en masse næring. Mælkebøtter, brændenælder, ramsløg og skvalderkål – skoven/haven/marken bugner af det. Hvert år lover jeg mig selv, at jeg vil blive bedre til at spise ukrudt, men jeg kan ikke påstå, at jeg er specielt god til det. Endnu. Men nu har jeg været ude i haven efter skvalderkål – for ja, så heldig er jeg, at jeg har ukrudt i haven! 😉

Skvalderkål er rig på både B-vitamin og C-vitamin og kan bruges i f.eks. pesto, salater og smoothies. De helt små, spæde skud smager bedst når de skal spises rå, men lige til disse chips, har jeg brugt de lidt større blad. Du har måske tidligere forsøgt at lave grønkålschips? Idéen er fuldstændig den samme, men lige nu er det som om skvalderkål fylder mere i haven end grønkål.

Skovens grønne guld

Hvis du godt kunne tænke dig at få idéer til hvordan du kan bruge ramsløg i dit køkken, har Susanne fra ‘Sund for to’ lige lavet en hel serie med opskrifter på ramsløg. Kig forbi, og se om ikke du bliver fristet af hendes ramsløgspesto, ramsløgolie, ramsløgsalt eller ramsløgssnurrer. Du finder en opsamling til samtlige opskrifter længst ned i hendes indlæg.

Skvalderkål chips

Forberedelse

5

minutter
Færdig på

35

minutter

Ingredienser

  • Skvalderkål

  • olivenolie

  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 125 grader – ikke varmluft.
  • Fjern stilkene fra skvalderkålen – vask og tør bladene.
  • Hæld lidt olivenolie over og masser olien ind i bladene.
  • Læg bladene på et bagepapir på en bageplade og drys med lidt salt.
  • Tør dem i ovnen i ca. 30 minutter eller indtil de er helt sprøde. Hold øje med dem, så at de ikke bliver brændt.

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*