Jeg har virkelig fået øjnene op for hyben i år. De vokser overalt lige for tiden og da de er både nemme og hurtige at plukke og fyldt med kostfibre og vitaminer, mineraler og antioxidanter, så fylder jeg en lille pose i ny og næ. Jeg har gemt lidt i fryseren til vinteren, men har også travlt med at prøve nye idéer af. Som f.eks. disse semidried hyben.
Jeg har jo gjort det så mange gange med små cherrytomater, og hvorfor skulle det ikke fungere med hyben, tænkte jeg. Og det fungerer super! De bliver ikke lige så søde som de langtidstørrede tomater, og hvis du mangler sødme, kan du evt. søde dem en lille smule med honning. Selv valgte jeg at hælde lidt balsamico over og forestiller mig at de smager lækkert i en salat her til weekenden med lidt oliven og fetaost. Eller hvad tror du?
Jeg har også lavet en opskrift på Hybensmoothie med mango og appelsin. Hvad siger du så, kan du SÅ komme ud og plukke hyben?
Semidried hyben
30
minutter2
timer30
minutterIngredienser
Hyben
Olivenolie
Flagesalt
Timian
Evt. lidt balsamico og/eller honning
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 120 grader
- Start med at skylle og rense hyben. Det gør du nemmest ved at dele dem i halve og derefter fjerne de små kerner under vandhanen.
- Læg hyben i et ovnfast fad og hæld olivenolie over. Drys lidt timian og flagesalt over og stil fadet midt i ovnen i ca. 2 timer.
- Lad hyben køle af og smag evt. af med lidt balsamico og/eller honning.
- Brug de semidried hyben på samme måde som du bruger semidried tomater, f.eks. i salater.