Hjemme hos os er der vildt delte meninger om sesamolie. Jeg kan rigtig godt lide det, Nicolai kan spise det på ALT og Henrik kan ikke fordrage hverken duften eller smagen. Det løser vi ved at lægge salaten i to skåle, den ene med sesamolie og den anden med en god olivenolie (gerne en af dem med smag, hvis jeg får lov at bestemme 🤩). Og en af de salater jeg helst vil have sesamolie på er denne rødbedesalat.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Min rødbedesalat indeholder mest rødbeder, men derudover også granatæble, ristede græskarkerner og en god olie. That’s it. Det er nok. For det er sådan det er, når man bruger lækre råvarer 🥰. Hvis du er til opskrifter med få (men lækre) råvarer, kan du måske også lide denne opskrift på Ovnbagt fennikel og citron.
Følg mig gerne på Instagram, hvis du ønsker
mere inspiration til antiinflammatorisk kost⠀
Rødbedesalat med sesam
4
portioner10
minutter10
minutterOpskriften rækker til 2-4 personer afhængig af, om du serverer salaten som eneste tilbehør eller kompletterer med andre grøntsager.
Ingredienser
500 g rødbeder
1 granatæble
1 spsk. sesamolie
½ dl ristede græskarkerner
Lidt groft salt
Sådan gør du
- Riv de rå rødbeder fint og bland dem sammen med kernerne fra granatæblet og sesamolien.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- Rist græskarkernerne og drys dem over rødbederne sammen med lidt groft salt.