Gennem at riste havregrynene, får man frem en helt ny smag. Jeg valgte at tilsætte lidt kanel og lakridspulver denne gang, og det blev virkelig godt. Lakridspulveret gav lidt sødme og kanelen – lidt smag af kanel. Du kan også prøve med f.eks. kardemomme eller vanilje – eller lav dem helt neutrale – så skal du blot tilsætte lidt vand.
De ristede havregryn smager godt som drys på lidt A38 og her til morgenen dryssede jeg en teskefuld over min havregrød. De gav et nyt lille twist til grøden og lidt knas. De er utroligt nemme og hurtige at lave og en god måde, at få lidt ekstra fibre på.
Ristede havregryn
5
dl5
minutter20
minutterIngredienser
5 dl havregryn
½ dl vand
1 tsk. kanel
1 tsk. lakridspulver
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Bland havregrynene sammen med kanel og lakridspulver og bland dem derefter sammen med vandet.
- Fordel havregrynene på et stykke bagpapir på en bradepande og rist dem i ca. 15-20 minutter eller indtil de er ‘crispy’ og har fået lidt farve.
- Lad dem køle af og server dem som drys på f.eks. lidt A38
Har lige opdaget din side, glæder mig til at prøve nogen af dine opskrifter Har selv ristet havregryn på panden til feks kærnemælkskoldskål – det kan også anbefales
Jamen velkommen til, Christa 🙂 Dejligt du fandt hertil! Jeg kan nemt forestille mig, at de ristede havregryn smager fantastisk til koldskål- tak for tippet!