Naturen bugner af store, røde hyben lige nu. De ser ikke bare smukke ud, de er også både lækre og sunde, så næste gang du går forbi en buske, lad være med at gå forbi. Stop op og pluk en pose frugt med hjem. Det er rigtig nok, at buskene er lidt stride med alle de små torn, men frugterne er nemme og taknemmelige at plukke, da de modne frugter nemt giver slip på grenen. Der er så mange af dem og det tager ikke mange minutter at fylde en pose.
Hyben er rige på både kostfibre og vitaminer, mineraler og antioxidanter, så de er virkelig fine at bruge i det antiinflammatoriske køkken. Og så er de gratis og økologiske og virker antiinflammatorisk – det er vel det man kalder win-win-win…
Men hvad kan man bruge dem til? Jamen, de kan bruges til mange ting og lige nu er jeg i fuld sving med at udforske nye muligheder. En af de virkelig nemme er selvfølgelig at bruge dem til en hybensmoothie, men der popper nye idéer op i mit hoved hele tiden, og jeg glæder mig til at prøve dem af!
Her i weekenden pakkede vi cyklerne med telt og soveposer og cyklede Mors rundt. Det var et ret spontant indfald, som endte med at blive en fantastisk weekend! Med hjem fik jeg en pose smukke hyben, som nu ligger i min fryser. Men der er slet ikke nok til alle de idéer jeg er nødt til at prøve af, så jeg må af sted igen!
De er egentlig ikke så vanskelige at rense, som man måske skulle tro. Jeg skær toppen af dem alle sammen og deler dem i to, før jeg fjerner kernerne under vandhanen med hjælp af tommelfingeren.
Det første mine hyben måtte bruges til var dagens smoothie. Den er cremet og lækker og virkelig sprængfyld med sund godhed. Hvis du er til orange smoothies, kan du måske også lige min Gulerodsgreenie med søde kartofler.
Hybensmoothie
1
Portioner5
minutterIngredienser
½ frossen banan
100 g frosne hyben
50 g frossen mango
1 cm frisk ingefær
1 skive (ca. 1 cm) økologisk citron med skal
10 cm agurk
1 appelsin
Ca. 1 dl. vand
Sådan gør du
- Læg alle ingredienser i en blender og tryk start.
- Tilføj evt. lidt mere vand, hvis du ønsker en tyndere konsistens.
- Nyd den iskold.