En god start på et nyt, godt år

Det begynder næsten at blive en tradition… De sidste 4 år har jeg på de sociale medier lagt op til at vi ‘sammen hver for sig’ får en god start på det nye år, gennem at få vores daglige motion måneden igennem. Jeg kan selv rigtig godt lide at komme godt i gang efter nytår – det er også her jeg føler mig ekstra motiveret til både at bevæge mig og til at spise sundt. Julen er så hyggelig, men jeg får hurtig nok af den, og glæder mig altid til ‘grøntsager og bevægelse’, når jeg kommer over på den anden side.

I år består min egen lille udfordring i at gå mindst 10.000 skridt om dagen, hver dag, i hele januar måned. Idéen med at dele det hele op i lidt mere spiselige bider, er helt bevidst; et lille skridt – en måned – ad gangen. Den daglige gåtur bliver stille og rolig en lille vane og selv har jeg tidligere taget udfordringen med mig ind i februar og marts. Hvordan du får din daglige motion, om det er gennem en gåtur, en løbetur, cykeltur eller noget helt fjerde, er helt op til dig. Hvis ikke du kan gå 10.000 skridt om dagen, så sætter du bare det mål, som passer til dig! Tanken er bare, at vi skal forsøge motivere os selv (og gerne hinanden) til den daglige motion. Hver for sig og på vores egen måde.

Nedenunder har jeg samlet nogle af de kommentarer jeg har fået fra andre, der har hoppet på udfordringen sidste år. Ingen tvivl om at det gør godt:

“Tallet på lykkeskalaen er vokset markant🍀 Elsker hver eneste vandretur🥾🥾”

“Jeg rundede 104 km for hele januar i går. Den effekt gåturene har, er i sig selv motivation til at fortsætte, så jeg forsætter din udfordring, en måned ad gangen” ⭐️⭐️⭐️💚

“I dag, har jeg første gang i mange måneder, nået næsten 10000 skridt. Er top motiveret til at forsætte stilen“

“Jeg er stadig med 👍 En enkelt dag blev det kun til det halve, ellers er jeg med – det er så fedt, godt at blive motiveret“

“Jeg er stadigvæk Max klar, januar blev der til gåture på 300 km💨🌿, i alt slags vejr. Det giver ro til hovedet at komme ud i den friske luft” 😜❤️

“Din fine challenge har inspireret mig helt enormt og jeg har i gennemsnit gået 1 time hver dag i januar og tabt 1,5 kg på de 31 dage (samme kost). Vil med garanti forsætte resten af året – elsker det 🧡”

“Kære Malin du fik mig til at gå 10.000 skridt et helt år 👣 og i dag går jeg 5.000 skridt og har gået det i snart 2 år ☺️

Hvis du ønsker at være med der hvor vi hepper på hinanden, er du hjertelig velkommen til at følge med Facebook-gruppen. Hvis du er mest til at lave udfordringen alene, eller måske sammen med en ven, er du selvfølgelig også velkommen til det.

Hold kæden intakt og motivationen i gang

For at motivere os alle sammen til at holde fast måneden igennem, har jeg lavet et skema, hvor du hver dag kan krydse din motion af. Forskning viser nemlig, at modviljen for at bryde kæden med kryds er så stærk, at det alene kan motivere til at gennemføre dagens motion. Det er sjældent man fortryder at man kom af sted, og den primære belønning ligger i det, at dyrke motion. Nogle gange har man blot brug for et lille skub ud af døren (eller op ad sofaen 😉 ), og det kan skemaet måske hjælpe dig med, da du forhåbentlig får et ønske om at holde kæden intakt. Download gerne skemaet og hæng det på køleskabet eller et andet sted, hvor du kan se det. Og husk at skrive din daglige motion ind i din kalender, på lige fod med alle dine andre (vigtige) aftaler!

Jeg håber, at du har lyst til at komme godt i gang med 2023 og at udfordringen med de 10.000 skridt eller 30 minutters motion om dagen, kan motivere dig. Måske ses vi på stierne der ude 🙂