Aktiv i januar

30 minutters motion om dagen

Lige om lidt runder vi hjørnet og går fra 2021 til 2022. Personligt har jeg næsten et lidt barnligt forhold til nytår og jeg elsker følelsen af ‘ny, frisk start’. Et helt år, et uåbnet kapitel som bare venter på at blive udforsket. Denne tid på året elsker jeg at se tilbage på året der gik og jeg elsker at kigge fremad. Hvad har jeg af ønsker for det nye år, hvad var godt i det sidste år og hvad vil jeg gerne tage med videre/gøre anderledes.

Lige nu er vi i slutningen af december, og som altid på denne tid på året craver jeg efter grøntsager, vitaminer, frisk luft og motion. December måned var travl, og der blev sjusket med både kost og motion – hurtige, nemme løsninger – som jeg kunnet undgå med lidt bedre planlægning (note til næste år). Jeg har nydt juledagene, men som altid, er jeg allerede d. 27. december SÅ klar at komme op på hesten igen og tilbage til gode, sunde vaner.

For to år siden udfordrede jeg mig selv – og dem der havde lyst – at gå 10.000 skridt om dagen. Hver dag, i hele januar måned. Det var en helt fantastisk opbakning, og det fik skubbet både mig selv om de andre deltagere ud af døren. I år vil jeg lave noget lignende, bare på en lidt anden måde. I år vil jeg udfordre mig selv – og dem der har lyst – at motionere 30 minutter om dagen. Hver dag. I hele januar.

For mit vedkommende vil det nok blive en kombination af gåture og styrketræning og evt. også lidt yoga. Jeg kunne også finde på at løbe en tur eller cykle, hvis vejret bliver til det. Man kan vælge hvilken som helst motion, det handler bare om at få bevæget sig på den ene eller den anden måde hver eneste dag i hele januar.

Jeg har allerede afsløret idéen i min Facebookgruppe, og der var en enorm opbakning – rigtig mange vil være med! Forhåbentlig vil vi kunne støtte hinanden måneden igennem og af tidligere erfaring ved jeg, at det er nemmere at selv komme ud af døren, når ‘alle andre’ gør det. Også på Instagram var der rigtig mange der ‘rakte hånden op’, når jeg spurgte i min story, om der var nogen, der var med på idéen. Og forhåbentlig, kan jeg også lokke dig til at være aktiv ‘sammen med os’ i januar. Du er hjertelig velkommen at være med både i Facebookgruppen og på Instagram, men hvis du ønsker at lave udfordringen på egen hånd eller sammen med en ven, er det selvfølgelig også helt i orden!

Hold kæden intakt og motivationen i gang

For at motivere os alle sammen til at holde fast måneden igennem, har jeg lavet et skema, hvor du hver dag kan krydse din motion af. Forskning viser nemlig, at modviljen for at bryde kæden med kryds er så stærk, at det alene kan motivere til at gennemføre dagens motion. Det er sjældent man fortryder at man kom af sted, og den primære belønning ligger i det, at dyrke motion. Nogle gange har man blot brug for et lille skub ud af døren (eller op ad sofaen 😉 ), og det kan skemaet måske hjælpe dig med, da du forhåbentlig får et ønske om at holde kæden intakt. Download gerne skemaet og hæng det på køleskabet eller et andet sted, hvor du kan se det.

Jeg håber at udfordringen kan motivere dig til at få en rigtig god og aktiv start på det nye år. Hvem ved, måske tager vi sammen skridtet videre i februar 🙂