Raw brownie

Endnu en opskrift til min ‘lidt-sødt-til-kaffen-kategori‘. Den lille raw brownie er klistret, den knaser og den smager af en kombination af kakao, kaffe og lakrids. Ku’ det være noget?

Raw brownie med lakrids

Antal

15

stykker
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

1

time 

30

minutter

Ingredienser

  • 1 dl havregryn

  • 1 dl græskarkerner

  • 2 spsk. kakaopulver

  • 3 spsk. peanutbutter

  • 8 dadler uden sten

  • 2 spsk. kogt kaffe

  • 1 tsk. lakridspulver

  • 50 g mørk chokolade (mindst 70%)

  • Lidt flagesalt

  • 2 spsk. hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  • Læg dadlerne i et glas med vand og lad dem trække i ca. 10 minutter.
  • Blend havregryn og græskarkerner i en foodprocessor.
  • Hæld vandet fra dadlerne og tilsæt dem sammen med peanutbutter, kaffe og kakao. Blend det hele til en dej og form den til en plade (ca. 1½ cm høj) på et stykke bagpapir.
  • Drys lakridspulveret over kagen.
  • Smelt chokoladen over vandbad og hæld det over kagen med lakrids. Drys med lidt flagesalt og de hakkede hasselnødder.
  • Stil kagen i fryseren og lad den fryse en times tid og skær den derefter op i små, mundrette stykker. Opbevar den i køleskabet eller i fryseren.

5 kommentarer

  1. Hej
    Hvad er kaffe (tør eller våd?)
    Hvis man bruger friske dadler, skal de så stadig i blød og hvad med antallet er det det samme?
    : )

    • Hej Jette, Kaffen skal være ‘våd’ 🙂 (jeg får det rettet til ‘kogt kaffe’)
      Jeg er lidt usikker på, hvad du mener med de friske dadler, om det er dem der stadig sidder på en gren? Jeg vil tro, at også dem skal blødlægges, da de kan være lidt hårde.

  2. Nu er de i fryseren! Glæder mig til at der er gået en time

  3. Pingback: De 9 mest besøgte opskrifter, 1. kvartal 2020 - Malins Mad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*