Fransk kartoffelsalat

Vidste du godt, at kartofler bliver sundere, hvis du lader dem køle af? Grunden til dette er at stivelsen i kartoflerne bliver omdannet til ‘resistent stivelse’ når de bliver kolde og de får dermed samme gode egenskaber som kostfibre. Det betyder at kroppen ikke kan nedbryde dem, og fibrene når hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fungerer som føde til vores gode tarmbakterier.

Så nyd de nye kartofler – gerne som kold, fransk kartoffelsalat med lidt olivenolie, hvidvins-eddike, sennep og friske urter.

Fransk kartoffelsalat

Antal portioner

4

Antal portioner
Forberedelse

20

minutter
Klar på

30

minutter

Ingredienser

  • 600 g nye kartofler

  • 2 spsk. hvidvinseddike

  • 4 spsk. olivenolie

  • 1 fed hvidløg

  • 1 spsk. sennep

  • 1/2 dl hakket porreløg

  • 2 spsk. kapers

Sådan gør du

  • Vask de nye kartofler og kog dem møre i let saltet vand
  • Bland under tiden ingredienserne til dressingen sammen
  • Hæld vandet fra kartoflerne og lad dem køle lidt af. Skær dem i mindre stykker og hæld dressingen over.
  • Lad gerne salaten stå og trække i et par timer, før du spiser den.

Notes

  • Salaten kan godt holde sig et par dage i køleskabet, så lav gerne dobbelt portion!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*