Torsk med grøntsager

Denne opskrift med torsk er fantastisk, hvis man har brug for at tømme køleskabet for grøntsags rester. Opskriften er baseret på hvad jeg havde i mit køleskab, du bruger bare hvad du har i dit, eller hvad du godt kan lide. Hovedsagen er, at du får puttet godt med grøntsager i! 🙂

De officielle Kostråd anbefaler mindst 600 g frugt og grønt om dagen, og med denne opskrift er du godt på vej. Vidste du i øvrigt, at de hakkede tomater også indgår i ‘de 600 grøntsager om dagen‘?

Hvis du kan lide torsk, kan du måske også lide min opskrift på Torsk med søde kartofler eller denne Thai-torsk.

Torsk med grøntsager

Servings

4

servings
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

45

minutter

Ingredienser

  • 400 g torsk

  • 2 dåser hakkede tomater

  • 1 stort gult løg

  • ½ squash

  • 4 forårsløg

  • 1 æble

  • 3 store gulerødder

  • 1 rød peberfrugt

  • 2 fed hvidløg

  • 2. spsk. olivenolie til stegning

  • hakket persille

  • Salt & Peber (og evt. lidt chili)

Sådan gør du

  • Tø fisken op, hvis den har været frossen.
  • Skræl gulerødderne og skær dem og resten af grøntsagerne og æblet i små tern.
  • Svits den fint ternede hvidløg i olivenolien og tilsæt derefter resten af de ternede grøntsager. Lad grøntsagerne stege i 5-10 minutter på svag varme uden at de får farve.
  • Tilsæt de hakkede tomater og lad saucen simre i 10 min. Tilsæt en god portion hakket persille og smag af med salt, peber og evt. lidt chili.
  • Læg fisken ovenpå saucen, sæt låg på gryden og lad retten simre i ca. 15 minutter eller indtil fisken er gennemkogt.
  • Server gerne med sorte ris (reklamelink) alternativt fuldkornsris og en blandet salat.

2 kommentarer

  1. VenterPaaVinBlog

    Lækkert – tømkøleskabs-retter er ofte de bedste 😀

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*