Thaifrikadeller

Thaifrikadeller lavet af kyllingefars og smagsat med rød karry, peanuts og kokos. Der er brugt grøntsager i både fars og sovs og hvis du ønsker, kan du også tilsætte lidt revet gulerod eller squash i farsen – eller hvad du ellers har i køleskabet. Rød peberfrugt, måske?

Thaifrikadeller

Portioner

4

portioner
Forberedelse

30

minutter
Færdig på

30

minutter

Ingredienser

  • Kyllingefrikadellerne
  • 400 g hakket kyllingekød

  • 4 forårsløg

  • 2 spsk. crunchy peanutbutter (reklamelink)

  • ½ dl hakkede peanuts

  • 2 tsk. sojasauce

  • Revet skal fra 1 lime

  • salt og peber

  • Kokosolie til stegning

  • Kokossaucen
  • 1 dåse kokosmælk

  • 3 spsk. rød karrypasta

  • 2 gule løg

  • 150 g spinat (frisk eller frossen)

  • Kokosolie til stegning

  • salt og peber, evt. lidt chiliflakes

Sådan gør du

  • Hak forårsløg fint og bland det sammen med kyllingefarsen og resten af ingredienserne til frikadellerne. Smag af med peber og evt. lidt salt.
  • Rul frikadellerne ved hjælp af en spiseske og steg dem i lidt kokosfedt i en stegepande. Tag dem op af stegepanden, når de har fået lidt farve.
  • Skær det gule løg i både og steg dem i lidt kokosfedt sammen med den røde karry. Tilsæt kokosmælken og spinaten og lad det hele koge på svag varme et par minutter.
  • Kom frikadellerne tilbage i saucen, varm det hele godt igennem og smag af med salt, peber og evt. lidt chili.
  • Server med fuldkornspasta eller fuldkornsris.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*