Svensk julekage

Svensk julkage (eller ‘mjuk pepparkaka’) er en af mine absolutte yndlingskager. Den smager og dufter kraftig af jul, men jeg kan alligevel finde på at lave den når som helst på året, bare fordi den smager så godt.

Jeg har en gammel klassisk opskrift i min 30 år gamle kogebog. Men den indeholder rigeligt af både sukker og hvedemel, så jeg har selvfølgelig kastet mig ud i en antiinflammatorisk variant. Det er ikke første gang jeg forsøger at forbedre denne opskrift, men det er første gang forsøget bliver så godt, at det tåler at lægges på hjemmesiden!

Svensk julekage

Antal portioner

8

skiver
Forberedelse

20

minutter
Færdig på

1

time 

20

minutter

Ingredienser

  • 1 dl hakkede valnødder

  • 2 dl mandler

  • 1 dl boghvedemel (reklamelink)

  • 1 tsk. natron

  • 2 tsk. ingefær

  • 2 tsk. kanel

  • 1 tsk. nelliker

  • 1 tsk. kardemomme

  • 1 æg

  • 150-175 g dadler (uden sten)

  • 2 spsk. kokosolie

  • 1 dl kefir

  • lidt kokosolie til at smøre formen med

Sådan gør du

  • Hak valnødderne fint. Læg et stykke bagepapir i en form (ca. 0,5 liter) og smør med lidt kokosolie. Brug derefter de finthakkede valnødder som rasp. Gem lidt til topping.
  • Hak mandlerne helt fint til mel og bland det sammen med boghvedemel, natron og alle krydderier.
  • Blend kefir sammen med 2 spsk. kokosolie og dadlerne.
  • Pisk ægget luftigt og bland det sammen med kefir-blandingen og mel-blandingen. Rør det hele godt sammen og hæld det i formen
  • Bag kagen midt i ovnen på 175 grader, ca. 45 minutter eller indtil den ikke længere er klistret i midten (prøv med en tandstikke).
  • Lad den køle lidt af, før du skærer den op.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*