Spinathummus

Endnu en måde at få lidt flere grøntsager ind i kosten; blend en håndfuld spinat i din hummus så har du fluks en spinathummus. Her har jeg lavet en ganske ‘normal’ hummus og tilsat en god portion frisk spinat. Der er selvfølgelig stadig et styk’ vej til de 600 g om dagen, men mange bække små 🙂 Spinaten smager ikke af så meget, men giver hummusen både en smuk farve og et flertal vitaminer og mineraler.

Spis f.eks. hummusen som pålæg på en skive ristet rugbrød eller som ‘sauce’ til et stykke stegt kylling eller laks.

Spinathummus

Bliver til ca:

3

dl
Forberedelse

15

minutter
Færdig på

15

minutter

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter

  • 75 g frisk spinat

  • 3 spsk. olivenolie

  • 3 spsk. saft fra citron

  • 1 spsk. tahin

  • 1 tsk. spidskommen

  • 2 fed hvidløg

  • 3 spsk. vand

  • salt og peber

  • evt. lidt chili

Sådan gør du

  • Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem grundigt.
  • Skyl spinaten.
  • Læg samtlige ingredienser i en foodprocessor og blend dem indtil hummusen har en god konsistens. Hvis hummusen er for tyk, tilsæt evt. lidt mere vand.
  • Smag af med salt, peber, chili og evt. lidt mere citron og spidskommen.
  • Opbevar hummusen i en beholder med låg i køleskabet.

En kommentar

  1. Pingback: Madklubbens grønkålssalat med granatæble - Malins Mad

Efterlad en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*