Rawbar med lime og pistacienødder

Jeg tror, jeg har fundet en ny yndlings snack! I rigtig lang tid har min absolutte favorit være disse proteinkugler, men den her, lægger sig i hvert fald meget tæt op ad en første plads. De er helt vildt gode (hvis jeg må sige det selv).

Sådan en bar er ikke helt kaloriefattig og selv om den indeholder sunde nødder og kerner, bør man ikke spise for mange af dem. Se dem som et sundt alternativ til en romkugle eller hvad du ellers lader dig friste af ved bageren. Personligt ville jeg overhoved ikke være i tvivl om hvad jeg skulle vælge, hvis valget stod mellem en romkugle og den her!

Rawbar med lime og pistacienødder

Antal

8

stykker
Forberedelse

10

minutter
Færdig på

1

time 

30

minutter

Ingredienser

  • 200 gram dadler

  • 1½ spsk. kokosolie

  • ½ dl hakkede pistacienødder

  • ½ dl solsikkekerner

  • ½ dl græskarkerner

  • 1 dl sesamfrø

  • Revet skræl fra 1 økologisk lime

  • Et par spsk. Kakaonibs (reklamelink)

Sådan gør du

  • Læg de stenfrie dadler i et glas med vand. Lad dem trække i ca. 30 minutter og hæld derefter vandet fra.
  • Blend dadlerne sammen med kokosolien.
  • Hak pistacienødderne med en kniv og hæld dem i blenderen sammen med dadlerne, resten af frøene og revet limeskræl.
  • Blend det hele sammen indtil du har en klistret dej.
  • Tryk dejen ud i en form (ca. 10 x 20 cm) og drys med cacaonibs. Stil formen i fryseren en times tid, før du skær dem ud i stænger og evt. pakker dem ind i lidt bagepapir.
  • Opbevar dem i fryseren.

En kommentar

  1. Pingback: Havrekugler med citron og birkes - Malins Mad - guf for ganen

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*