Knækbrød med boghvede

Disse knækbrød med boghvede indeholder kun to ingredienser; boghvedemel og en rest kolde kartofler. De er nemme at lave og bliver så der sprøde, som knækbrød helst skal være! Og så er de en af de der opskrifter som er rigtig god at have, hvis man går ind for ‘stop-madspild’.

Kartofler

Når kogte kartofler får lov at køle af, bliver stivelsen i kartoflerne omdannet til ‘resistent stivelse’ og får dermed samme gode egenskaber som kostfibre. Det betyder, at de ikke bliver nedbrudt i tyndtarmen og derfor ikke påvirker vores blodsukker på samme måde som de varme kartofler. Den resistente stivelse når hele vejen ned til tyktarmen, hvor de fodrer vores gode tarmbakterier og dermed fremmer væksten af dem.

Boghvede

Boghvede (reklamelink) har på trods af navnet ikke noget med hvede at gøre, men er faktisk en urt, der hører til pileurt-familien. Frugten er en lille, trekantet nød, der i form kan minde om bøgens frugt, bog. Boghvede er egentlig ikke en kornart, men dens frugt ligner korn meget i sin sammensætning og betragtes normalt som en kornart. (Kilde: Wikipedia)

Boghvede er naturligt fri fra gluten og melet er derfor et godt alternativ til hvedemel, hvis du er glutenintolerant. Du kan også få knækket eller hel boghvede (reklamelink), som du f.eks. kan bruge i denne granola.

Stop madspild

Disse knækbrød kom til da jeg havde en rest kogte kartofler tilbage. Jeg ved af erfaring, at de kogte, kolde kartofler ikke har nogen større interesse i vores køleskab, og at de med garanti ville have endt i skraldespanden. Men når de blev omdannet til sprødt knækbrød, var det ikke så svært at få dem afsat!

Brug dine kolde kartofler eller en rest kartoffelmos – hasselbagte kartofler går også fint. Brug ca. samme mængde mel som kartofler og smag af med salt. Tilsæt evt. lidt chili, kanel, kommen eller et andet krydderi, du godt kan lide.

Knækbrød med boghvede

Portioner

4

servings
Forberedelse

15

minutter
Færdige på

1

time 

Ingredienser

  • 300 g kogte, kolde kartofler

  • 200-300 g boghvedemel

  • lidt salt

Sådan gør du

  • Blend kartoflerne sammen med mel og tilsæt lidt salt. Arbejd sammen til en dej.
  • Rul dejen ud i tynde skiver på et melet bord, og rist dem en ad gangen på en tør stegepande indtil de har fået lidt farve.
  • Tør dem derefter i ovnen på 100 grader indtil de er helt sprøde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*