Grønkålssalat med parmesan og basilikum-gremolata

Grønkål er koloenormt sundt og indeholder udover et flertal vitaminer også kalcium, jern og ikke mindst sunde kostfibre. Kålen kan dog virke lidt strid at få i munden. Et tips for at blødgøre den, er at massere den med lidt salt. Snit grønkålen i små stykker, læg dem i en skål sammen med en teskefuld salt og ælt kålen til den bliver mørk i farven og afgiver lidt væske. NU er den klar til at bruges i en salat – for eksempel i denne salat sammen med lidt parmesanost og basilikum-gremolata.

Opskriften er fra bogen ‘Happy Food – Mad og lykke hænger sammen’ af Niklas Ekstedt og Henrik Ennart. Bogen handler om hvordan vi med kosten kan påvirke vores tarmflora og dermed også spise os til mere energi og mindre stress. Forskning viser nemlig, at psykiske lidelser som f.eks. depression og angst, hænger tæt sammen med den måde vi spiser og lever på i den vestlige verden.

Bogen guider dig igennem den seneste forskning og viser, hvordan rigtig, naturlig mad i modsætning til bl.a. forarbejdede fødevarer hjælper os med at få hjernen i topform. Derudover indeholder bogen også 38 lækre, antiinflammatoriske opskrifter. For jo, den antiinflammatoriske kost hjælper ikke kun på vores fysiske helbred, men også på det psykiske.

Bogen er den anden præmie i min advents-give-away og på søndag (d. 8. december) er der 2 bøger i puljen. Følg med på Facebook og/eller på Instagram og var med i konkurrencen.

Grønkålssalat med parmesan og basilikum-gremolata

Servings

4

servings
Prep time

15

minutter
Cooking time

15

minutter

Ingredienser

  • 200 g frisk, strimlet grønkål

  • 1½ tsk. salt

  • 1 bundt frisk basilikum

  • Revet skal fra en citron

  • 3 spsk. olivenolie

  • 4 spsk. revet parmesan

  • evt. lidt hakkede valnødder

Sådan gør du

  • Bland den strimlede grønkål med 1 tsk. salt. Ælt kålen blød, til den bliver mørk i farven og afgiver lidt væske.
  • Stød basilikum, revet citron-skal, ½ tsk. salt og olivenolie i en morter.
  • Bland grønkål, revet parmesan og basilikumdressingen.
  • Top evt. med hakkede valnødder.

Notes

  • Den originale opskrift fra bogen indeholder ikke valnødder, men jeg kan godt lide at tilføje lidt ‘knas’ i mine salater.

3 kommentarer

  1. Pingback: Happy Food - Mad og lykke hænger sammen - Malins Mad

  2. Pingback: Grønkålssalat med avocado - Malins Mad - massér din grønkål

  3. Pingback: Madklubbens grønkålssalat med granatæble - Malins Mad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*