Granola med boghvede

Denne granola indeholder som de fleste andre granola sunde kerner og frø, men lidt specielt for denne er, at den også indeholder boghvede. Boghvede er egentlig en urt, men bruges på samme måde som mange af vores kornsorter (havre, rug, hvede og byg). Det kan koges som ris eller grød, og mel fra boghvede kan bruges til bagning af f.eks. brød, kager og pandekager (eller til disse knækbrød). Boghvede indeholder ikke gluten og er derfor et godt alternativ, hvis du er følsom over for gluten.

Opskriften har jeg fundet i den fantastiske bog ‘Food Pharmacy’. Bogen er i første hånd en fortælling om tarmflora, gode bakterier og antiinflammatorisk kost, men den indeholder også en del opskrifter. Bland andet denne opskrift som de i bogen kalder Luke Skywalkers granola (navnet giver god mening, når du har læst bogen 🙂 ). Læs mere om bogen her.

Granola med boghvede

Portioner

12

portioner
Forberedelse

10

minutter
Klar på

2

timer 

Ingredienser

  • 2 dl hel boghvede (reklamelink)

  • 1 dl græskarkerner

  • ½ dl hørfrø

  • ½ dl sesamfrø

  • ½ dl revet kokos/kokosmel (reklamelink)

  • 1 dl hakkede mandler

  • 1 dl hakkede valnødder

  • 2 tsk. kanel

  • 2 tsk. kardemomme

  • 3 spsk. kokosolie

Sådan gør du

  • Læg boghvede i blød i 30 minutter. Skyl det derefter i kogende vand.
  • Sæt ovnen på 70 grader.
  • Bland ingredienserne sammen og fordel dem på en bageplade med bagepapir og sæt den i ovnen.
  • Vent et par timer, rør i granolaen et par gange og tag den ud, når den føles tør.

Notes

  • Hvis du synes, der mangler lidt sødt, kan du evt. tilsætte en håndfuld rosiner i den ristede, afkølede granola.

2 kommentarer

  1. Pingback: Food Pharmacy - en fortælling om tarmflora og antiinflammatorisk mad - Malins Mad

  2. Pingback: Knækbrød med boghvede - Malins Mad - kun 2 ingredienser

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*